ojojoj

ska uppdatera!!!!!!

Födelsedag o Julafton i ett!

Idag fyller min älskade storasyster år! Mitt på blanka Julafton :) Ett jättegrattis till dig syster yster och hoppas ni får en kanon mysig dag!



Denna vakra kvinna som fyller år, brevid henne en lika vacker dotter!!! Kram på er!

Årets Gran

Årets Gran o Jul går i rött o svart!

Ikväll ska klapparna läggas dit :) Här finns en som ( Thea ) pratar om Tomten hela tiden!



Önskar er alla en riktigt


Larm

Inatt gick vårat larm 2 gånger på 2 timmar.... inget som jag gillar då jag får panik o ligger o lyssnar på alla ljud. Dessutom när det gick första gången, springer Jonas ner, tänk om det varit någon där.... shit...

Men nu verkar det som falsk larm. Men de vill man inte ha mitt i natten!!!!!!!!!

Växthuseffekten???

Vad är det som händer i vårat avlånga land? Det bara vräker ner snö i Skåne till min stora förtjusning :) Älskar snö!!! Nu vill jag bara åka skidor, men det vet vi ju att det inte går:(

Vad gäller snö på Julafton har jag inte sett det sen min sista vinter i Serre Chevalier 2002! Så det ser riktigt lovande ut och julstämningen kan inte bli bättre! Enligt tradition ska här slås in julklappar och mysa med Jäger nu :)

Thea är nu julledig till 7/1! Hon har jullov säger hon:)

Tror ni tomten kommer, det tror jag ;)

God JUl!!!

4:e Advent

Då var det snart julafton!!! Jag är en person som älskar julen o håller hårt i traditioner med mera :) Så idag är självklart 4e ljuset tänt o granen ska fyllas med ljus o kulor :)

Idag har hela familjen varit på stan, tänkte först att här var ju lite folk sen vaknade nog folk ur gårdagens fylla o alla gator o torg fylldes till bredden. Men vi fick tag i vad skulle! Har bara en julklapp kvar o den behövs inte förrän efter julafton! Jag som är en shopping människa fick idag ge mig, orkade inte ens kolla på kläder.... måtte man bli pigg snart :)

Väl hemma var det dags för advents fika med pepparkakor, lussebullar o glögg :) mums!

Nu kommer nog snart granen in :)

Kram på er!




F-Kassan

Är just nu måttligt förbannad på F-Kassan. Har ringt ett antal gånger för att fråga om mitt ärende när Thea var inlagd. Jag gjorde då även en inkomständring skickade in alla papper som de begärde. Men får till svar att det ska bara godkännas. ok tänker jag då.

Men i dag har jag ringt igen blivit bort kopplad två gånger efter att jag har suttit i kö 20-25 minuter vardera gång, är nu inne på tredje gången och jag lovar skulle någon koppla bort mig vet de inte vem de har börjat bråka med!!!! I o f s så skiter de nog fullt i det.......


Foten är bättre :)

Idag var det åter besök på ortopeden för 7 gången sedan operationen. Idag fick jag för mig att jag skulle ta lite bilder på foten, ingen vacker syn men den är jättefin jämnfört med innan :)

Blunda eller skrolla inte ner om ni inte tål sånt här! Jag har fått frågan av en del hur det ser ut, äckligt tycker ni kanske men titta då inte!



Här ser man hur de har kapat hälen o sedan satt fast den igen.... samt steloperationen ovanpå foten som är fastskruvad med en platta o skruvar...



Ovanpå foten har det läkt jätte bra från början, inte lika blå längre dock!



ingen vacker syn som sagt....men det är jättefin jämnfört med innan... men det bli bättre!!!!!!!!!!!!!!!

Torsdagsmys!

Idag har jag o Thea torsdagsmys :) Av den enkla anledningen att Jonas är på konferens o vi sitter här själva. Dessutom ska vi bort i morgon på fredagsmys på annan ort!

Vill passa på o tacka alla vänner som ställer upp för oss nu när man " sitter där man sitter ". Ni är Guld värda <3

Mys Pys På Er!!!

Pepparkakshus

I år har jag för första gångén på vet inte hur många år, gjort något Pepparkakshus. Detta är med lite sorg då jag tycker att det hör till julen. Men eftersom jag inte hann innan op o inte har haft ork efter så blir det inget nu heller.... men....

Thea var hos Farmor o Farfar i helgen o när hon kom hem hade hon detta med sig, hon har gjort all dekor själv!!!



Jag har alltid varit sjukt noga med hur det ska se ut o ingen annan har fått hjälpa mig men detta få mer än gärna stå framme :) <3 <3 <3

Nu har dock våran lilla Skållan gått o fått halsfluss så hon ska vara hemma med mig om dagarna, vi ska ta hand om varandra!

Bra vibrationer på Yllan

I lördags var jag tillsammans med mina systrar, deras döttrar, mamma o svägerska på Julbord! Vi hade kanon trevligt! Ingen dans för min del men det sjöngs desto mer ;) Detta kommer vi göra till en ny tradition! Killarna fick vara hemma o kommer så vara nästa gång oxå ;)

Maten var helt ok men inte mer, Showen däremot gjorde de med bravur! Efter ett gäng drinkar o vin gav vi oss hemmåt till oss igen!

Jonas samlade killarna hemma hos oss för lite god mat o dryck o spel. ( De vann 19 kr på satsade ca 1200 kr ;) Gick inget vidare där så det blev kort i stället! Väl när vi kom hem möttes vi i alla fall av ett glatt gäng killar av dom som fortfarande var vakna!!! ;)



Emelie, Pella o Camilla



Emmy, Mamma o Patricia



Jag, Gunilla o Emmy




Gunilla, Emelie o Pella



Emmy, Gunilla o Mamma



Jag o Emmy

Kul hade vi!!!

Tomtar!!!!

Idag var det dags att ta stygnen, så då blev det tomtar på giset! Thea var med o hon fick bestämma. Dock ska det av på torsdag igen!



Inte bara tomtar på loftet längre ;)

......

Knäckt... hur svårt ska det vara att förklara vad o hur det gör ont, de tycker nog jag är helt tokig!!!! O ja jag vet att jag kan vara det!  

..... har jag foten så...gör det ont... har jag den så...gör det ont.... har jag den så...gör det ont....

bit ihop snart ska det väl ändå lägga sig!!!!!...................



Ikväll ska Jonas på Julbord o Thea ska till Farmor o Farfar, så jag ska sitta här i soffan o titta på Idol! Vill ta mig ner till Lintåtten ikväll men som sagt, inse sina begränsningar!

I morse var det lussefirande på Theas förskola! De var så duktiga, Thea imponerade verkligen! Så skönt med snabbt framträde så att barnen inte hinner tröttna. Sen fika på det som barnen bakat själva! Bilder kommer, måste bara klippa lite då det nog finns andra barn med på nästan alla. Vi fick inte lägga upp bilder på bloggar så det kommer att respekteras fullt ut!

Trevlig Fredag På Er!

Min egen hjälpreda!

Thea är en Ängel, här gör hon ris a la malta till oss!!! <3 <3 <3



tog kortet med mobilen så det blev inget vidare.

Jo jag gillar Rosa men...

Har just varit inne o bytt gips. Det visade sig att anledningen att jag haft skit ont inatt är för att det har blivit inflammation i foten oxå ovanpå allt annat...

Men vad gör dem sen... jo de smäller på ett knall ROSA gips, antagligen för att jävlas för jaghar ju sagt hela tiden att jag vill ha svart, vilket jag hade...

Ska tillbaka på fredag igen o då hotade dem med att jag skulle få gips med TOMTAR på o ja det finns... jag såg det på hyllan!!!!

Men en sak är säker att de är helt underbara människor som jobbar på ortopeden i Hässleholm, samma sjuka humor som en annan :)

Så här ser det ut nu...



Detta ficka mig att tänka tillbaka på sommaren 1992 när jag faktikt fick just denna färg på mitt gips! Om det är någon som läser detta som var med på den tiden kommer kanske ihåg hur det såg ut skolavslutningen det året :) Ska se om jag hittar något kort :)

Dags igen

Då var det dags att byta gips igen... men det är nog bra för jag har haft skitont sen igår kväll o inte direkt någon sömn... Får väl se vad de säger!

Wish me luck! :)

Drömmar

Vad bytyder drömmar om de nu betyder något?

 Kan ibland drömma så sjukt konstiga drömmar men ändå finns där viss verklighet i dem... Saker som har hänt i verkligheten uppblandat med sånt som inte har hänt, hoppas jag!

Ja ja jag kanske är konstig men hatar att vakna ledsen och känna att det man drömt kan va eller kan bli verklighet hur sjuka drömmar det än är....

Morfinet som talar säger Jonas men detta händer annars också!

Dream on.....


Andra Advent!

Andra ljuset äe nu tänt o mys frukost avklarad. Nu sitter jag i soffan framför brasan o bara är! Jag sitter o tänker på vilken underbar familj jag har som tar hand om mig! Thea leker på sitt rum i väntan på kalas hos Alice i eftermiddag o Jonas gick ut o tvättade bilen. Tyst o stillsamt, bara ljudet av Theas sagor i bakgrunden... skönt!

Jonas känner sig som en Housewife men dock inte Desperate! Fattar ni att jag då känner mig som Al Bundy som bara sitter i soffan o zappar ;) Kanske inte så illa men jag hatar att inte kunna göra något... Jonas springer fram o tillbaka, hämtar grejor, handlar, tvättar, fixar med mat mm... I vanliga fall tillbringar jag otroligt mycket tid i köket allt från att laga mat till att torka av bänkar o handtag stup i kvarten. Om jag nu ser att det kanske skulle behövas torkas av på "handtagen" har jag inte hjärta att säga till Jonas att göra detta. Han gör redan ett kanon "jobb"!!!

Ja vad kan man säga...



Är Jonas någon av dessa...????? I så fall vem???


Al Bundy

Och är detta kanske jag...??? :)

Vem vet det kanske är så att det ska vara ombytta roller ett tag nu! :)

Äntligen hem!

Idag har jag fått besked om att jag får åka hem! Ska bli så skönt. Tänk att när man får reda på att man ska hem blir man så pigg; hoppade upp, in i duschen, på med lite mascara sen är men nästan som ny. Förutom när man väl sätter sig för att ta det lugnt kommer all smärta tillbaka som ett brev på posten!!! Många piller blir det! 

 Så kl 14 kommer Jonas o Thea för att hämta mig <3 Älskar dessa två så mycket!

Jag har nu fått på ett gips som jag ska komma in o byta på tis redan, antagligen för att min fot är så svullen o att detta gips kommer att vara för stort om två veckor när stygnen ska tas bort! Så då blir det nytt igen, då ska det vara helsvart. Kanske fåfängt av mig att vilja ha en speciell färg men jag tänker på att det är Julbord, Jul o Nyår snart o då vill jag kunna vara fin ( så fin det går) och då var min tanke att om gipset är svart kan jag ha kjol o leggings utan att det är något vitt eller "rosa" ssom sticker ut. Därav Svart gips för min del!

Så här ser det ut nu



Så det blev inte " ett litet rött paket med vita snören" utan ett svart o nu till jul kanske röda snören ;) Nu är det nog morfinet som pratar igen ;)

Nästa gång vi ses är jag nog hemma :)


då var det gjort

Operationen gick av staplen som planerat den 1/12! Idag är det den 4/12 och jag är fortfarande kvar på detta sjukhus...

Jag skulle vara sövd i ca 2 timmar men det blev i 4,5 timme istället, det var lite mer att göra än vad man trott från början. Har haft och har fortfarande skitont, bytt gips 3 gånger som det har svullnat, blött igenom mmm. Fy f-n rent utsagt, detta önskar jag ingen!!!

Så nu sitter jag här med hela foten full av skruvar fullpumpad med morfin och försöker skriva ( blir lite många bokstäver ibland ;) )

Ett ämne som bör tas upp är hur dåliga sängar det finns på sjukhus. Ligger på en fyrsal och de tre damerna runt om mig har nya fina sängar med bra madrasser. Det som hör till saken är att jag ska ha min fot i högläge men min säng går inte att höjs så jag ligger med massa kuddar och har så sjukt ont i ryggen!!! Damerna har gjort höftoperation och ska inte ha benen i högläge men de har fina nya sängar! Jag vet att jag låter lite bitter men ska jag ligga kvar vill jag ha en annan säng!!!!!!!!

Återkommer under dagen om jag har tråkigt( med högsta sannolikhet)!!!

RSS 2.0